Инсталиране на процесор

 

Процесорът или централния процесор е един от основните елементи на компютъра . Това е така, защото той помага да се интерпретират инструкциите и обработването на данните, съдържащи се в софтуера. Казано накратко той служи като мозъка, който позволява на компютъра да постигне определени неща, като например да пише на MS Word или използване на Internet Explorer.

Процесорите обикновено се заместват, защото излизат по-нови и по-добри. Те помагат за ускоряване на 331компютър, който остарява с времето. Това е като пластична хирургия,помага един стар компютър да изглежда като нов. Все пак, най-добрите и най-новите процесори не са единственият отговор. Това е само част от цялостната картина. Ако имате други бавни компоненти, даже с пълна скорост на процесора няма да се усети. Смяната на процесор не e лесен процес, не всеки процесор би бил подходящ за вашата система за професионален избор се обърнете към компютърен сервиз.

Ако планирате да инсталирате вашия процесор сами, първо се уверете, че той е съвместима с дънната платка. Дъното също трябва да подържа скоростта на процесора. Вие не може да бъде в състояние да използвате новото CPU, ако дънната платка не показва настройките за новите скоростти на процесора.

Преди закупуване на CPU проверете сайта на производителя. Проверете настройките на новата скорост на процесора, а също и за BIOS актуализации, които я поддържат. Също така проверете настройка на скоростта на BIOS на дънната платка за скоростта на процесора. Можете да направите това с натискане на F1 или DEL за да влезете в настройките на BIOS, когато компютърът се включва. За да проработи новия процесор без проблеми се посъветвайте допълнително с експертите от нашия компютърен сервиз.
332

Тогава след като всичко е казано и направено със съвместимостта, изключете компютъра си, премахване на кутията и подменете процесора. Бъдете внимателни с него.
Преди да поставите процесора в гнездото се уверете, че са правилно поставени радиатора и вентилатора.


Можете да промените настройките в BIOS да съответстват на скоростта на процесора. Рестартирайте компютъра и сте готови.

 

При проблем с процесора или която и да е част от вашия компютър потърсете специалистите от нашия компютърен сервиз.

 


   
© ALLROUNDER