За по-дълъг живот на

 

батерията за лаптоп

 

 

 

 Освен нужен инструмент за работа лаптопът може да бъде и незаменима платформа за дигитално забавление.Той Ви дава възможността и свободата да общувате с приятели,играете игри и работите,когато и където си искате.Всичко е наред до момента,във който зарядът на батерията не се изтощи.Когато в този момент нямате удобен контакт наблизо,където да можете да включите лаптопът да се зареди това прекъсва работата Ви.А вече дори и най-новите модели оптимизирани с нисък разход на електричество и снабдени с модерни литиево-йонни батерии нямат възможност да издържат повече от 3-4 часа без батериите им да бъдат презаредени.Ако все пак имате желание да удължите живота на батерията Ви предлагаме няколко полезни съвета. sxdscd


1. Дефрагментирайте редовно твърдият диск - колкото по-бързо Вашият твърд диск извърша своята работа,толкова по-малко той ще натоварва и израходва от заряда на батерията.Направете своя диск по-ефективен чрез редовно дефрагментиране.Извършвайте този процес,когато лаптопът Ви е включен към зарядното устройство.

2. Когато използвате лаптопът само на батерия е препоръчително да изключите всички програми,които не използвате в момента.Всички те увеличават натоварването на процесора и израходват от заряда на батерията.

3. Отстранете включените външни устройства,които няма да използвате в момента.

4. Проверете дали Вашият лаптоп използва оптимален размер RAM памет - RAM паметта позволява на Вашият лаптоп да стартира определени програми и да изпълнява определни действия директно от нея,това означава че докато това се случва харддискът почива.Повече налична RAM памет означава по-малко работа за харддискът,което подпомага по-дългият живот на батерията.

5. След като извадите батерията на лаптопът почистете металните и части с помощта на памучен тампон напоен със спирт.Препоръчително е да извършвате това действие на всеки 2-3 месеца.Разбира се изчакайте батерията да е напълно суха преди да я поставите в лаптопа. egegh4

6. Преминете в Power Saver режим (режим на изчакване) - по този начин след известно време на неактивност мониторът Ви ще се затъмни и ще "приспи" лаптопът,докато не решите да го използвате отново.

7. Дръжте батерията включена към зарядното устройство поне 12 часа преди да я извадите от щепсела на контакта.

8. Използвайте режим,пригоден за работа на батерия.

9. Съхранявайте ниска работа температура - Вашият лаптоп работи по-бързо и по-ефективно,когато се охлажда по-добре.

10. Избягвайте тежките процеси,които натоварват процесора - свалянето на филми,игрите са все процеси,които затрудняват работата на процесора допълнително,което израдходва батерията по-бързо.

   
© ALLROUNDER