Как да смените touchpad-a


на Вашият лаптоп


 Смяната на touchpad-a на лаптопът Ви може да бъде доста досадна,но необходима процедура.Тя изисква да разглобите частично или напълно Вашият лаптоп.В стъпките по-долу ще Ви разясним как да извършите тази процедура сами,но ако мислите,че няма да успеете да се справите,или може би нямате необходимото време затова потърсете квалифицирания екип от нашият компютърен сервиз,които ще отстранят проблема бързо и надеждно.

1. Изключете лаптопа и извадете захранването и всички други приходящи кабели или устройства свързани към лаптопа. tgd

2. Премахнете винтчетата,свързващи хардуер компонентите на дъното и корпусът на лаптопа.Това може да включва Вашият твърд диск,RAM памет и други безжични отделения за карти.Свалете пластмасовия капак и ги оставете настрана.

3. Натиснете върху задържащите крачета от двете страни на всеки RAM модул,за да го освободите от неговото отделение.Приплъзнете RAM паметта от нейното отделение и също я отделете настрана.

4. Премахнете винтчетата,или просто преместете твърдият диск (в зависимост от марката и модела на лаптопа).

5. Изключете кабелите на антената на мрежовата карта,след това преместете картата и я отделете.При някои модели мрежови карти може да се наложи да премахнете и няколко болта.

6. Премахнете винтчетата,задържащи CD/DVD устройството.Плъзнете устройството от отделението му.

7. Отстранете всички винтчета от дъното на корпусът на лаптопа.Поставете лаптопа с лица нагоре и отворете панела.

8. Използвайте малка плоска отвертка,за да повдигнете капачето на клавиатурата,което се намира между самата клавиатура и дисплея на лаптопа.

9. Премахнете винтчетата,които закрепят клавиатурата.След това наклонете клавиатурата и изключете кабела,който я свързва с дънната платка.Премахнете клавиатурата от лаптопа. ds

10. Изключете видео и антенните кабели на дънната платка.Премахнете винтчетата от пантите и повдигнете панела.

11. Изключете кабела на тъчпада от дънната платка,отделете горният корпус от дъното и премахнете тъчпада.

12. Поставете новият touchpad,като използвате стъпките в обратен ред,за да сглобите лаптопа.

   
© ALLROUNDER