Проблем със звука от компютъра

 

 

 Независимо дали компютърът или тонколонките,свързани към него са чисто нови може да се случи изведнъж те просто да спрат да произвеждат звук.Диагностицирането на този проблем е относително.Това може да се дължи на проблем с тонколонките,окабеляването,или настройките на компютъра.Или може да бъде малко по-сложен проблем,свързан с преинсталация на компютъра и добавянето или премахването на драйвери или приложени актуализации.Проверете звуковата карта. asdqc

1. Отстранете слушалки,които са свързани към компютъра,тъй като това намалява звука на високоговорителите.Ако слушалките работят,а говорителите-не,това значи,че проблемът най-вероятно е в говорителите,а не в компютъра.

2. Проверете двата изхода на захранващият кабел за колонките,ако те не са вътрешни,като се уверите,че кабела е плътно свързан към тях.Ако те се захранват с батерии,проверете дали проблемът не е в батериите.Проверете всички кабели дали са изправни,разхлабени или прекъснати проводници.Ако има такъв проблем е добре той да бъде отстранен.

3. Отидете на "Control Panel" (Контролен панел)-> Hardware and Sound (Хардуер и звук)-> "Audio Devices and Sound (Аудио и звукови устройства)-> Adjust System Volume (Настрой звуковите свойства) и се уверете,че звукът не е спрян (MUTE).

4. Изключете и свържете тонколонките.Компютърът може просто да не разпознава колонките при стратиране.Уверете се,че сте включили колонките в точно определения жак.Жакът за микрофона често е подобен на този за колонките. ddv

5. Рестартирайте компютъра,особено ако скоро сте правили някакви промени,като инсталиране на ъпдейти или сервизни пакети.Пробвайте да изключите колонките по време на рестарта,и след като включите компютъра да ги пуснете пак.

6. Отворете "Device Manager" като отидете на "Control Panel" (Контролен панел)-> "System and Maintenance" (Система и поддръжка).Отворете контролерите за звук,видео и игри и проверете дали звуковата карта е открита.Ако до него има жълт възклицателен знак ,кликнете с десен бутон и отидете на "Properties" (Свойства)->"General" (Общи)-> "Device Status",за да видите дали всичко е наред.Може да се наложи да инсталирате и актуализирате нови драйвери.Ако няма такъв жълт възклицателен знак деинсталирайте и инсталирайте драйверите отначало,за да видите дали ще се реши проблемът.

При проблем със звука на компютъра или какъвто и да е друг проблем потърсете специалистите от нашият компютърен сервиз.

 

   
© ALLROUNDER