Как да открием и премахнем вируси с AVG


Какво са вирусите?

Компютърните вируси са злонамерени програми, предназначени да предизвикат раздразнение и дори увреждане на компютърни данни. Те се разпространяват чрез заразяване на файлове и чрез автоматично изпращане на електронна поща до всички във вашата адресна книга.

Всеки ден се появяват нови вируси. Важно е да се предприемат стъпки за защита на вашия компютър. Посетете ни в нашия 
Компютърен сервиз, за да решим вашия проблем.

 

gf

Какво мога да направя за да се предпазя от тях?

Ако подозирате, че имате вирус на компютъра ви, или ако просто искате да поддържате компютъра си безопасен от заплаха от вируси, има няколко програми за откриване на вируси, които ще сканират вашата система и ще ви уведомят ако има такива злонамерени програми открити .

Има много търговски и свободни антивирусни програми, достъпни в интернет, всички с различни характеристики и нива на сигурност. Този урок използва AVG Anti-Virus.

Превъртете надолу в страницата и щракнете върху Изтегляне на безплатна версия. Под раздела Windows, кликнете, за да изтеглите файла AVG Free инсталационни файлове за Windows. Натиснете OK, за да запишете файла на вашия компютър.

 Инсталирате и стартирате AVG Anti-Virus

Два пъти върху файла, който сте изтеглили и щракнете върху Напред в началния екран. Кликнете върху Приемам да се съгласите с лицензионното споразумение. Изберете стандартна инсталация след това щракнете Напред. Ако имате затруднения обърнете се към
Компютърен сервиз.

Потвърждение на екрана ще се появи с вашето потребителско име и лицензен номер. Натиснете Next за да продължите. Кликнете върху Край, за да започнете инсталацията.

След като инсталацията приключи, натиснете ОК.  AVG Control Center сега ще се стартира. Като начало Пусни появилият се екран, щракнете Напред. Щракнете Проверка за нови версии, която ще свали всички необходими файлове за да обновите AVG до последната версия.

А сега ще изкочи прозорец, ако има някакви налични актуализации. Кликнете, за да ги свалите. AVG ще изтегли и инсталира автоматично актуализации. Натиснете OK, когато приключите.

2

AVG Anti-Virus може да бъде изтеглен от http://free.grisoft.com.

Обратно в първия прозорец Run, щракнете върху Напред за да продължите. Оставете Всекидневно Сканиране настройките, както са те и щракнете върху Напред.

Сега имате възможност да извършите сканиране за да тествате компютъра за вируси. Щракнете върху Сканирай компютъра! или просто да щракнете върху Напред, ако искате да се пристъпи към насройките на AVG.

Ако желаете, сега можете да регистрирате вашето копие на AVG за да получавате новини и информация за продукта. В противен случай, щракнете върху Напред и след това да за продължите.

 

AVG Изпитателен център

Сега можете да видите AVG Изпитателен център прозорец.

Тук можете да видите Статус сигурност, и да изберете да извършва сканиране на целия компютър или само избрани области.

Когато работите с пълно сканиране, може да отнеме известно време в зависимост от размера на вашия твърд диск. Той ще сканира вашата система за вируси, и ако намери, ще изскочи един прозорец, за да Ви информираме какви действия е предприел. Всичко за вашите проблеми и техните решения в нашия
Компютърен сервиз

Ако е възможно програмата ще се опита да "излекува" всеки от заразените файлове, или ако той не е в състояние да почисти тези файлове може да ги преместите в своята Virus каса, където заразените файлове се съхраняват в състояние, което няма да бъдат в състояние да навредят на компютъра, но може да бъде извлечена по-късно, ако е необходимо.

AVG Anti-Virus програма съдържа няколко инструмента, които постоянно наблюдават вашата система, но е препоръчително да пускате пълно сканиране на компютъра ви редовно, поне веднъж месечно, за да проверите компютъра си за всички инфектирани файлове.

Ако не искате да стартирате сканирането сега, просто кликнете върху Close (X) бутона в горния десен ъгъл на прозореца на AVG. Това всъщност не спира програма AVG , то просто се затваря прозореца, така можете да продължите с използването на вашия компютър.

Използване на AVG икона3

Можете да разберете дали AVG работи ако малки цветни икони бъдат показани в лентата на задачите.

Ако щракнете с десния бутон върху иконата на лентата на задачите AVG ще можете да възстановите контролния  Изпитателен център на Windows. Можете също така да извършите ръчно Проверка за актуализации от това меню.

AVG тихо ще наблюдава вашия компютър и ще проверява за вируси, докато вие продължите да използвате вашия компютър. Тя ще се стартира автоматично при първото включване на компютъра и ще провери за актуализации, когато се свържете към интернет.

Ако ви се наложи да спрете AVG  по някаква причина, с десния бутон върху иконата в лентата на задачите и изберете Спри AVG
Control Center.

За да стартирате AVG, щракнете върху менюто "Старт", всички програми. Кликнете AVG Free Edition и изберете AVG
Control Center.

Ако се нуждаете от ремонт на компютъра ви, свържете се с експерт сега в нашия компютърен сервиз или на място по ваше желание.   
© ALLROUNDER