Как да осигурим безопасноста на децата  в интернет.

 

 Световната мрежа предоставя прекрасни ресурси за забавление и възпитание на деца.

Въпреки това, съществуват опасности и е важно за децата и родителите да бъдат информирани за тези опасности и да знаят как да се предпазят от тях..

В тази статия ще намерите практически съвети за деца и родители. Ако искате още по-сигурна защита за вашите деца посетете ни в нашия компютърен сервиз или ни се обадете за да дойдем на желано от вас място.

Съвети за деца11

Интернет е пълен с интересни уеб сайтове и е чудесен начин да срещнете нови приятели в целия свят, които споделят вашите интереси. За съжаление, не всеки с който се запознаем в World Wide Web е приятелски настроен , дори някои хора се представят за такива каквито не са.

За да се уверите, че сте в безопасност, докато сърфирате в интернет, не забравяйте, тези съвети:


* - Избягвайте да давате вашия е-майл адрес на хора които не познавате               

* - Никога не казвайте пълното си име, телефонен номер, домашен адрес или името на училището си
* - Не отваряйте имейли или прикачени файлове от хора, които не познавате
* - Ако посетите уеб сайт или получите е-майл, който ве кара да се чувствате неудобно, кажете на вашите родители или на когото се грижи за вас.
* - Не казвайте на други хора паролата си за интернет
* - Никога не се съгласявайте да се срещнете с някой, който сте се запознали в интернет
* - Опитайте се да избягвате да гледате в екрана твърде дълго без почивка

Някои интересни сайтове в Мрежата, за да опитате:

Www.kidscom.com - забавления и игри
Www.bbc.co.uk / cbeebies - игри и забавни неща за вършене
Http://kids.yahoo.com - Yahoo! Детска търсачката
Www.bbc.co.uk / schools - Би Би Си училища
Www.channel4.com/learning - домашна помощ

Всички подробности за безопасноста в интернет може да получите в нашия компютърен сервиз.

Съвети за родители

Има много сайтове с полезни съвети за безопасност на децата в интернет, включително:

Www.kidsmart.org.uk
Www.nspcc.org.uk
Www.nch.org.uk
Www.safekids.com
Www.protectkids.org

 

Ограничаването на използване на Интернет на персоналния компютър в семейна стая е един начините да 22държиш под око детето си докато сърфира. Вие ще бъдете в състояние да се уверите с един случаен поглед, че детето ви е в безопасност.

Погрижете се да ги научите за опасностите на Интернет ще им помогне да разберат че не се опитваме да ги спрете, да използват Интернет, просто като се уверите, че те ще имат безопасни преживявания в интернет.

Има и различни софтуерни пакети,
които може да ви помогнат да следите детето си, когато не сте в стаята.

Тези програми може да записвате интернет адреси, електронна поща, чат и софтуер, и да филтрирате и блокирате определени уеб сайтове и дори записа какво е било въведено от клавиатурата:


* Www.softwarexpress.com - Интернет Детегледачка
* Www.cyberpatrol.com - CyberPatrol
* Www.riasc.net / plg.aspx - Блокировка за родителски контрол гвардия
* Www.netnanny.com - Net Nanny
* Www.naomifilter.org - Наоми

Ако децата ви използват Google за търсене на неща, в предпочитанията до полето за търсене има опции за филтриране по SafeSearch да блокират изрично изображения или текст.

Налице е Plug-In на разположение за уеб браузъра Firefox наречен Gubble, който ви позволява да зададете разрешени уеб сайтове, които децата могат да посещават. Предпазете децата си сега посетете нашия компютърен сервиз.

В Windows е възможно да се създаде отделен потребителен акаунт, който може да бъде ограничен, така че потребителят не може да инсталира опасен софтуер, премахва или променя
файлове от решаващо значение  Windows настройки.

Създайте нов потребителски акаунт за вашето дете, като щракнете върху менюто "Старт"  контролния панел и щракнете върху Потребителски акаунти. Кликнете върху Създаване на нов акаунт, изберете име и избор на ограничен акаунт след това щракнете върху Създаване на профил.
33
Вие може би желаете да сложите парола на собствения си администраторския акаунт, така че вашето дете да не може да го използва, за да инсталира или премахва интернет настройки.

Ако детето Ви редовно използва чатрумове, мигновени съобщения или сайтове за социални контакти, там има електронна услуга карта за самоличност, вие може да я използвате, за да проверите кои говори с тях:-Net ID

Когато имате проблем свързан с вашия компютър, ние сме вашето решение удобно и бързо, ремонт в нашия компютърен сервиз сервиз или на желано от вас място.   
© ALLROUNDER