Избиране на външен твърд диск

 

Изборът на външен твърд диск трябва да е безболезнен, прям процес. Твърдите външни дискове обикновено са същите единици, които се използват в рамките на персоналния компютър, лаптоп, така че факторите, които се съблюдават, са подобни на тези, които ще обмисляте с редовен вътрешен диск. И разбира се, има няколко допълнителни въпроси, да се разгледат, заради външния характер на устройството.

 Размер2121 

Ние всички знаем, че размерът има значение, но поради това, че големите дискове са много достъпни сега, другите фактори са по-важни. Вземете си устройство, което има най-малко 3-4 пъти повече от капацитета на данните, които бихте искали да се съхранява върху него. Вашата нужда от пространство ще се увеличи в течение на времето и трябва да си оставите място за растеж. Ако се затруднявате с избора на външен хард диск посетете нашия компютърен сервиз.

Цена

Съхранението никога не е било по-евтино! В днешни дни можете да получите „тонове” пространство без да източите банковата си сметка, а цените стават по-добри и по-добри с течение на времето. Можете да получите големи дискове за под $ 100.

 Гаранция

Уверете се, че получавате най-малко 3 години гаранция, 5 години е дори още по-добре. Бъдете предпазливи от устройства, които имат само 1 година гаранция. За повече информация и консулации посетете компютърен сервиз.

Скорост

Ако  предимно използвате устройството за резервни копия, 5400 RPM са идеални. Ако, от друга страна, вие  планирате да пускате  програми на разстояние от устройството и да го използвате за всекидневна употреба, 7200 RPM може да предложи хубаво увеличаване на скоростта (20% е типично).

Кеш големина212121

 Постигнатите резултати ще бъдат пряко свързани с честотата на въртене и големината  на кеша. По-големия кеш ще ви даде по-добра работа ... но ако изпълнението им не е високо в списъка ви с приоритети, няма нужда да плащате повече за по-големите кеш или по-висока скорост.

Свързване

USB 2.0 и Firewire са единствените 2 реални възможности тук.  Ако имате FireWire и USB, използвайте  FireWire за малко по-добри резултати. При проблем с външния ви хард диск ни позвънете да дойдем на място или посетете нашия компютърен сервиз.

 Надеждност

Тъй като ще съхранявате важни данни за това, искайте най-доброто. Придържайте се към известни марки и направете някои онлайн проучвания, преди да си купите диск. Проверете сайтове с коментари като amazon.com, epinions.com и cnet.com вижте какво казват другите хора. Вие би трябвало бързо да придобиете представа за това кои продукти са добри.

Красота

Решенията в тази сфера наистина зависят от вашите нужди и лични предпочитания. Пълния размер на дисковете (3.5 ") може да бъде по-евтн, но ще изисква повече място на десктопа и захранване за да тръгне. Компактните дискове (2.5") могат да се поберат в джоба ви и често пъти се захранват от USB или FireWire кабел ( AC адаптер не е необходим). Тези дни може да си купите най-различни форми и цветове, но наистина това трябва да един от последните фактори, които влияят на вашето решение.

След като имате предвид всички тези фактори, би трябвало да можете купите на външно устройство с увереност.

 

Трябва ви помощ да инсталирате или да изберете вашия твърд диск нашите ескперти могът да си помогнат в вашия дом, офис или на място в нашия компютърен сервиз.   
© ALLROUNDER