Проблем със стартирането на компютъра

 

Вие натискате бутона на захранването на компютъра си и нищо не се случва. Малко компютърни проблеми са по смущаващи от това  компютърът ви да не тръгне. Има много причини, поради които компютърът не се включва и често много малко улики за това, което може да се окаже проблем. Ако се страхувате да ремонтирате сами вашия компютър ни е ще ви помогнем заповядайте в нашия компютърен сервиз.

Единственият симптом е обикновено простия факт, че "нищо не работи", което не е много, за да продължиш. Добави към това факта, че много вероятно това което не е наред може да бъде скъпа част от вашия компютър, като дънната платка или процесор. Опитай се да бъдеш спокоен, има добър шанс проблема да е прост и да се разбере веднага.

098

 1. Имали признаци на захранване?

  Работи ли вентилатора, светлините? В случай, че не съществуват признаци можеби захранването е повредено. Ето няколко неща, да опитате. Изключете захранващия кабел към компютъра, изчакайте около 10 минути и го поставете обратно тръгнали ли компютърното захранване сега? Ако е така, то може да е имало енергийни вълни, които компютърът да е изпитал. Може да се наложи да инвестирате в Непрекъсваем захранващ блок. Ако проблема се окаже сериозен посетете компютърен сервиз възможно наи-бързо за да не стане проблема неоправим.
 2. Компютъра моментално ли се изключва или в определен момент преди да зареди операционата система?
  Ако е така, може да бъдете изправени от окъсяване  до сериозен проблем с хардуера. Отворете компютъра и проверете окабеляването. Уверете се, че кабелите не са износени или изложени на пряк контакт с метала.
 3. Чували се еденичен сигнал след като го включите?

  Ако имате късмет да издава сигнал, можете да го използвате, за да се определите причината. Най-честите проблеми са с памета или видеокартите. Списъкът на кодовете и значението им може да се получи от диаграмата, описана на тази страница http://www.computerhope.com/beep.htm
 4. Компютъра има захранване но показва някакви кодове, а не зарежда операционната система?

  Тези кодове се нарича POST (Power On Self Test) кодове. Те обикновено са специфични за производителя. Такаче е най-добре да се свържете с производителя за помощ в този момент. понякога кодовете може да ви насочат в правилната посока. В случай на "Хард диска не е свързан" грешка, можете да опитате reseating конекторите на твърдия диск и тест отново. Ако не сте успели да се справите посетете нашия компютърен сервиз тук ще намерите решение на вашия проблем0

Компютърни се стартира, но има съобщение за грешка, не се зарежда операционната система, напълно?

Ако компютърът ви започне да зарежда Windows, но след това спира зареждане и показва съобщение за грешка, най-добре е да се свържете с поддръжката на производителя или отстраняване на проблема въз основа на съобщението за грешка. Може да се наложи да използвате възстановяване на диска в този случай.

Надявам се все още сте спокойни след четенето на тези възможности.

 

Ако се нуждаете от помощ с възникнали проблеми с вашия компютър обътнете се към нашите експерти в компютърен сервиз M.G.C . Те са на ваше разположение 24/7.   
© ALLROUNDER