Какво да правим ако случайно разлеем  течности върху лаптоп

Този сценарий вероятно ви се е случил много пъти. Вие сте седнали на бюрото си с голяма чаша кафе и да го разливате по целия лаптоп.

Преди да се предадете, тук има няколко стъпки, които да предприемете за спасяване вашия лаптоп от опасностите на разлята течност. 

 1. Изключете източника на енергия и отстранете батерията. Въпреки, че при такава ситуация най-правилното решение е да се обърнете към специалист от компютърен сервиз.888

2. Лек наклон на едната страна на лаптопа и се опитайте да се измъкнем толкова течност, колкото можете.

3. Изчистете колкото се може течността отвън. Ако неможете да разглобите частите които са поляти, се обърнете към нашите специалисти за помощ.
 

Ако можете да го направите сами, следвайте тези стъпки.

1. Премахване на PC карти, ако имате такива.

2. Разглобете колкото можете повече части от външната обвивка. Правете всички стъпки внимателно за да не причините допълнителни поражения на лаптопа, ако не сте сигурни, че ще се справите потърсете експерт от компютърен сервиз.

3. Премахване на клавиатурата, засегнатите райони обороботете с тампон като триете с алкохол, и спрей със сгъстен въздух.

4. Оставете го да изсъхне за един ден и след това съберете вашия лаптоп Ако смятате, че вашият твърд диск или други части са били засегнати от вашия разлив, вие трябва да  използвате уред за изсушаване за да довършите работата си.

1. Следвайте инструкциите за почистването на лаптопа.

2. Нека вашия лаптоп изсъхне за няколко дни преди преопаковане.

3. Включете го и вижте дали  нещата които направихте са помогнали.889

Ако лаптопа не се стартира, вашият твърд диск може все още може да бъдат спасен. Той може да бъде прехвърлен на друг лаптоп. Ние можем да ви помогнем потърсетени в нашия компютърен сервиз или ни позвънете.

Това е един неприятен инцидент с чаша кафе. Най-добрият съвет за залят лаптоп е превенцията.

Ако ще пиете и мислите да работите с лаптоп, дръжте течностите далече от тего.

 

Ако се нуждаете от ремонт на компютъра ви, свържете се с експерт сега в нашия компютърен сервиз или на място по ваше желание.   
© ALLROUNDER