Vista или Windows 7?
Заслужава ли си да Модернизирате до Vista или трябва да чакате за Windows 7?

Въпросът за обновяване на операционната система или е отговорено по много начини, обсъдени дълго от много ИТ Gurus, или е тема на обсъждане на най-популярните форуми. Истината е – неможе да се угоди на всички. Това наистина зависи от три неща:

1. Вашото времето и нужди

2. Вашата компютърна конфигурация

3. Вашата употреба 
Време и нуждиvista
Трябва да си отговорите на един въпрос преди да започнете да избирате между Vista и Windows 7  "Кога ще ми трябва?" Ако трябва да ъпгрейднете сега, трябва да го направите с Windows Vista, която е на разположение сега. Vista е излезнала от известно време, и повечето от нейните бъгове са оправени и тя е значително стабилна операционна система. При проблем с вашата операциона система ни се обадете или елата на място в нашия компютърен сервиз.

Ако нямате нужда от ъпгрейд сега и можете да ичакате още една година, вероятно ще трябва да ичакате за Windows 7 да излезе на пазара и да изчакате за преглед. Като се има предвид, че много се коментира, че Windows 7 е по-нататъшно развитие на Vista. Надявам се тази статия ще ви помогне да вземете решение за ъпгрейд към Vista1 или Windows 7.

Конфигурация на системата

Важно е да се има предвид вашата конфигурация преди да се вземе решение за ъпдейт. Обикновено всяка нова операционна система от Microsoft има повече възможности от предходната версия, но също така изисква по-високи системни ресурси за да работи ефективно. За пример, XP ще изисква минимум 128MB RAM, като Vista има нужда около 1GB. Човек трябва да очаква, че Windows 7 ще се нуждаете от повече памет, по-бърз процесор, по-бърз графичен процесор и др. Компютър с най-добрите компоненти, в днешно време на който може да се зарежда Vista може да се окаже минимално спец. изисква от Windows 7. Погледнете в конфигурацията на системата и възможностите, преди да решите. Можете да проверите това, като с дясно копче щраквате вурху "My Computer" иконата и изберете "Properties." При затруднение с инсталацията на операциона система ни потърсете в нашия компютърен сервиз.

Използванеwindows-7-aurora-green-wallpaper

Един от най-важните фактори, за които трябва да се помисли е ще бъде ли предназначена за всекидневна употреба. За корпоративни клиенти или дори за лично ползване, което изисква стабилна и надеждна операционна система, Vista ще бъде търсеното решение. На Windows 7 може да е необходимо известно време, за премахване на повечето от рисковете за сигурността. За да сте убедени, че вашата система е сигурна се консултирайте със специалист от компютърен сервиз.

Въпреки, че отговорът е сложен, трябва да бъдете в състояние да вземе решение за ъпгрейд към Vista сега или да изчакате, Windows 7, в зависимост от конкретния случай.

Имате нужда от преинсталиране или смяна на операционната система обърнете се към нашите специалисти, ние ше ви осигурим най-доброто решение в нашия компютърен сервиз или на място удобно за вас.   
© ALLROUNDER