Пускайте музика и видео файлове

Какво е Winamp?

Winamp е един от най-популярните мултимедийни плейъри на разположение.
Не само, че е лесен за употреба но и може да изпълнява много различни видове аудио и видео файлове, също така е безплатно.
Отидете на www.winamp.com и кликнете върху връзката Изтеглете след това кликнете върху основната версия (безплатната). След това изберете Пълна версия на Winamp.
Вие може да бъдете заведен към друг уеб сайт (като Download.com), щракнете върху Изтегли сега и запишете файла на твърдия диск.

Инсталиране на Winampwinamp1

Два пъти върху файла, който сте изтеглили за да започнете инсталацията. Кликнете върху I Agree на лицензионното споразумение и след това изберете Пълна инсталация и щракнете върху Напред.
Сега можете да изберете икона, която искате, и типове файлове, които трябва да бъдат свързани с Winamp, така че да е по подразбиране  изпълнител за тези типове медии. Ако не стее сигурен, оставете всички отбелязани (с изключение на всякакъв софтуер или предлагана музика) и щракнете върху Напред.
Оставете папката, както си  е и щракнете върху Напред. Ако имате няколко потребителски акаунти на компютъра си, можете да настроите Winamp да използвате отделни настройки на потребителските акаунти. В противен случай изберете обща настройка за всички потребители и щракнете върху Напред.
Сега ще трябва да изберете тип на връзката си с интернет, за повечето потребители това ще бъде по подразбиране винаги свързан настройка. Натиснете Next за да продължите.
Сега можете да избирате "кожа", която искате. Това определя темата или вида на Winamp. По подразбиране Модерна кожата трябва да бъде избрана, освен ако вашият компютър е много бавна машина, като в този случай опитайте Класически кожата. Винаги можете да промените кожата по-късно, като отидете в Опции> Preferences> Skins. Информация за други приложения които изпълняват музикални и видео файлове ще намерите в нашия компютърен сервиз.
Щракнете върху Инсталиране, за да започне процеса на инсталация. Вие ще бъдете помолени да рестартирате вашия компютър, така че запазете всяка работа, която сте отворили и щракнете върху OK. Вашият компютър ще рестартира веднага.

Използване на Winamp

Кликнете два пъти върху прекия път към Winamp на вашия работен плот. Като алтернатива, използвайте Старт  menu > All Programs и потърсете Winamp.

Когато за първи път пуснете Winamp ще видите Потребителска Информация в прозорец. Отбележете Не ме питай отново до следващото инсталирате и кликнете по-късно.
Сега можете да използвате добавяне на медиите към библиотеката на Winamp като укажете кои папки, съдържат музика или видео файлове. Това позволява на програмата да създаде библиотека от всичките медийни файлове, за лесен достъп. В противен случай отбележете Не ми показвай това отново и след това щракнете върху Затвори. При проблем с winamp се обърнете към компютърен сервиз.

Winamp, има няколко части, които се появяват в различни прозорци като Playlist редактор, Media библиотека и видео. Тези прозорци могат да бъдат организирани по ваш вкус, като щракнете върху заглавната лента на прозореца и го плъзнете до мястото, където искате. Затворете прозореца като натиснете Х в горния десен ъгъл. Ако не можете да видите тези прозорци, щракнете върху Преглед и сложите отметка на прозорци, които искате да се появят.
winamp-2
Winamp, поддържа много типове аудио файлове като. WAV и. MP3. За да започнете да пускате някаква музика, щракнете върху файла след това пуснете файла в главния прозорец на Winamp, потърсете песен и двойно щракване. Тогава трябва автоматично да започне да се изпълява.

Можете също така да щракнете и плъзнете песен в главния прозорец и да започне да я изпълнява, или алтернативно превлачете няколко файла към Playlist редактор прозореца, където можете да я сложите на опашката на списъка с песни, да се изпълняват една след друга. В плейлиста, Редактор прозореца можете да щракнете и плъзнете песни нагоре и надолу на опашката.

Двукратно щракване всички музикален файлов автоматично ще се отваря  и ще започнат да се изпъляват. Като алтернатива, изберете папка или няколко файла, щракнете с десния бутон и вие трябва да видите опция за Enqueue в Winamp. Тези песни ще бъдат добавени към списъка за изпълнение.

Основния прозорец управлява бутони за контрол, като  Превъртайте напред / назад, възпроизвеждане, пауза и стоп. Също така има плъзгач за сила на звука, както и бутони, за да се повтарят песните и списъците за изпълнение, след като са изпълнени, или Разбъркване на плейлиста, така и песните се възпроизвеждат в произволен ред. Тази програма е сравнително тежка, за да ускорите работата на вашия компютър посетете нашия компютърен сервиз.

Видео файлове

Winamp, също така поддържа различни типове файлове като например видео. MPEG и. AVI.
Както и с аудио файлове, можете да щракнете два пъти върху файла, или щракнете с десния бутон и изберете изпълни в Winamp да започнете да се изпълнява. Прозорецът Видео автоматично ще се появи, ако не е вече отворен.

Щракнете с десния бутон на прозореца за да изберете видео размер на екрана и други опции за видео. Щракнете и плъзнете ъглите, за да промените размера на прозореца.

Плейлистиwinamp2

Ако искате да запишете плейлисти, които сте създали, щракнете върху Управление Playlist бутон и изберете Запиши Playlist.

Можете да отпечатате копие на вашия списък с натискане на бутон и изберете Разни тогава се Генерира HTML плейлиста. Това отваря уеб браузър прозорец с вашата страница, съдържаща списък с песни, и ще можете да го разпечатате, като отидете на файлове и печат от менюто на браузъра.
Ако затворите Winamp, когато трябва да я отворите по-късно можете да намерите последните плейлиста които сте пускали все още е в списъка за изпълнение Редактор прозореца. Натиснете Ctrl + N, ако искате да изчистите текущата плейлиста и да започне нов списък.

Екип от специалисти ще ви помогне по всяко време на денонощието при проблем с вашия компютър, едно телефоно обаждане или посещение в нашия компютърен сервиз ви дели от решението на вашия проблем.   
© ALLROUNDER