Оправяне на Wireless връзката

 

Ако трябва да се оправи вашата безжична връзка, ето някои съвети за отстраняване на неизправности и решаване на проблеми във връзката ви. Вие вероятно имате компютър с мрежова връзка, иначе нямаше да можете да видите тази страница по друг начин.

Много нови лаптопи идват с физически ключ, който забранява безжичната връзка. Проверете в наръчника за употреба дали имате такъв ключ и дали е включен. Ако неможете да настроите вашата безжична връзка ни потърсете в нашия компютърен сервиз или ни се обадете.

Но какво, ако ключа е включен и вашата безжична връзка все още не работи?wireless

Обърнете внимание на Windows Device Manager и се уверете, че безжичната карта е изброена там. Научете как да разришите достъп на Windows диспечера на устройствата.

Ако има проблеми с мрежовия адаптер в устройството, то ще има жълт удивителен знак до него.

После, влезте в Windows Control Panel/Network Connection, и се уверете, че има локална мрежа за връзка на устройството.

Ако няма икона за местна връзка с мрежата, рестартирайте компютъра си с вашия безжичен ключ пуснат. Windows ще инсталира мрежова връзка. При проблем който неможете да решите сами специалист от нашия компютърен сервиз.

Кликнете с десния бутон върху иконата на Local мрежова връзка и изберете Properties.

Ако всичко е добре до този момент, погледнете TCP / IP Properties на местните безжичната връзка.

Забележете, че TCP / IP е настроено на "Получаване на един IP адрес и DNS автоматично", освен ако не са били инструктирани при първия път, когато сте задали за безжична да използвате статично IP, трябва да я оставите на тема "Получаване на автоматично".


Много от новите безжични преносими и настолни компютри идват с Configuration Utility, зареждане оригиналния безжичен производител при стартиране. Безжичната връзка може да се поддържа само от един свой представител. В резултат на това повечето от тези комунални услуги са програмирани да изключите Windows Zero Configuration (WZC).

Този линк ще опише процеса, които включва WZC. Ако има нещо което не вие ясно потърсете съвет от компютърен сервиз.
Wireless-N_Router
http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb878124.aspx

Какво става, ако безжичната връзка изглежда да работи и можете да видите в безжичната заявление, че е налице сигнал, както и налични източници Wireless, но все още не може да използва интернет?

Това че виждате сигнал в безжичната конфигурация не означава, че действително да има функционална безжична връзка.

Ако можете да използвате безжичен интернет с вашия компютър, безжичната връзка е ОК. Ако не разполагате с интернет връзка на разположение (или връзката не работи) един прост начин да се уверите, че имате безжичната връзка е да се опитате да използвате интернет браузър с безжичен компютър и да разберете дали можете да се свържете Повечето АП са криптирани с ключ, то е този ключ, който е необходим за завършване на връзката. След като имате ключ и се опитате да се свържете WZC трябва да поиска да въведете ключ.

Надяваме се тези съвети за отстраняване на неизправности, ще ви помогнат с безжичния проблем.

Имате нужда от помощ с вашата безжична връзка потърсете специалистите от нашия компютърен сервиз.


   
© ALLROUNDER