Как да запишете компактдискове и DVD-та с DeepBurner

 

Това ръководство описва как да се използва DeepBurner с него можете да запишете аудио или данни на CD или DVD.

Въведение

Има много търговски CD / DVD записващи програми, които можете да използвате, които предлагат много dвъзможности за създаване на данни и аудио CD-та и DVD-та. Този урок използва проста безплатна програма, наречена DeepBurner. Ако нямате записвачка може да намерите голям избор на много добри цени в нашия компютърен сервиз.

CD / DVD  записвачки са в състояние да "изгори" (запише) дискове, така че можете да създадете свои собствени данни, музика или видео дискове, особено полезна за архивирането на големи обеми от данни.

Има две основни категории на записваеми дискове, които могат да се купят: записваеми дискове като CD-R или DVD-R или DVD + R са дискове, които могат да бъдат написани само веднъж, докато повторно записваем дискове като CD-RW или DVD-RW или DVD + RW които може да презапишете мнго пъти.

Инсталирайте DeepBurner

Изтегляне на DeepBurner Безплатна програма от www.deepburner.com.

Два пъти върху файла, който сте изтеглили да стартирате инсталационната програма. По време на настройка, използвайте бутона Напред да се движат чрез опциите екрани.

Изберете вашия език и се съгласите с лицензионното споразумение. Оставете папката местоназначение, както е, и изберете пълна инсталация.

Оставете програмната група, както е DeepBurner и изчакайте програмата да се инсталира. Ако искате, можете да прочетете инструкциите (Read me), който съдържа информация за програмата. Накрая кликнете върху Готово. При проблем с инталацията на тази програма потърсете специалистите от нашия компютърен сервиз.

Първи стъпки

Поставете записваеми или повторно записваем компактдиск или DVD които искате да запишете.
Програмата може да се стартира с двойно щракване върху работния плот DeepBurner прекия път, или чрез натискане на менюто "Старт", всички програми> DeepBurner> DeepBurner.

Първо ще трябва да изберете дали искате да запишете Data CD / DVD или аудио CD.

Data диска може да съдържа всякакъв вид файлове и е полезно за съхраняването и архивирането на файловете от компютъра. Аудио CD албум е като купувате от магазина, той съхранява музикални файлове като аудио парчета и може да се пусне в CD плейър или на вашия компютър.

За да запишете на диск на файлове с данни, изберете Създаване на данни CD / DVD и щракнете върху Напред.
Новият проект ще се появи прозорец и ще се даде възможност за създаване на multisession диск. Ако изберете тази възможност, тя означава, че можете да запишете повече файлове на същия диск по друго време, ако не ще трябва да започнем от самото начало и да „изгори” всички файлове отново.

Сега на вашия работен плот, щракнете двукратно върху иконата "Моите документи" или отворете нов прозорец, и намерете файловете, които искате да запишете.deepburner
Щракнете и плъзнете файлове от прозореца в полето DeepBurner по-долу където пише име, размер и описание.

Можете да продължите с добавянето на файлове, които искате да се запишете към този списък, но хвърляйте едно око на лентата долу, който показва колко свободно място ще използват вашите файлове от диска. CD има свободно място около 650 MB - 700 MB, а DVD е около 4,7 GB.

Когато сте готови, кликнете върху „изгори” диска икона от менюто в ляво, след това натиснете бутона Burn за да започнете да пишете файлове на CD / DVD.

За да се гарантира „горене” (записване) успешно, най-добре е да не използвате други програми и да оставите компютъра си на спокойствие, докато не свърши. Подробна информация за това как, върху какви дискове може да се записва ще получите в нашия компютърен сервиз.

Оставащото време показва колко остава преди „опожаряването” да е завършено. Когато това е направено, дискът ще изкочи от записвачката.

Когато изпише съобщението „записването успешно,моля въведете следващия диск" щракнете върху Отказ и след това затворете DeepBurner. Щракнете върху Не, ако иска да Запазване на промените.

Аудио диск

Ако искате да запишете песни на CD-R диск, изберете Audio CD, както Project Type.

Щракнете и плъзнете песен като mp3 файлове в полето в DeepBurner, както и с файлове с данни.

С аудио CD-та можете да пренаредите файлове в реда, в който искате да се пускат. Кликнете, за да изберете конкретната песен и използвайте бутоните със стрелки нагоре надолу, за да преместите файла нагоре или надолу в списъка.

Когато приключите, щракнете върху иконата на „горя” диск и натиснете бутона Burn.

DeepBurner ще конвертирате вашите песени на файлове в аудио парчета и след това започнете да ги записва на компактдиска.deepburner-free-portable_576

Изтриване RW-записваем диск

На прозореца „изгори” диска, бутона Изтрий ви позволява да изтрие RW диск, така че да е празен готов за „горене”.

Използвайте Quick Erase, освен ако преди това сте съхранява личните данни на диска, като в този случай по-добре да се използва Пълно изтриване, за да отстрани всяка следа от предишните данни.

 

В случай, че неможете да се справите с задачата или с друг възникнал проблем се обърнете към нашите специалисти за помощ, те надеждно ще ви посъветват или ще отсранят възникналия проблем в нашия компютърен сервиз или на желано от вас място.   
© ALLROUNDER