LCD Срещу CRT: Битката на дисплеите

 

LCD (Liquid Crystal Display) монитори имат спад в цените значително след първата им пускане на пазара, но те все още струва повече от еквивалентен размер катод лъчева тръба (CRT) монитор, екрана на телевизора-както повечето от нас го знаят. Грубо казано , ще платите, два пъти повече за плосък LCD дисплей, отколкото за монитор с CRT добро качество. В избора на монитор могат да ви помогнат специалистите от нашия компютърен сервиз.

Дали LCD струва допълнителните пари зависи до голяма степен от финансовото състояние и други условия. 210909090

Най-голямото предимство на плоския екрана на монитора е компактност. Те са само на няколко инча по ширина, така че те заемат много по-малко място от CRT. Това ги прави идеален избор за офис бюра и хора, които нямат много място.

LCD екрани са по-безопасни за очите, защото те предлагат по-добър контраст от CRTs. Това е важно, ако сте възрастен, чиито очи не са това, което те са били преди.

А за онези от нас, които трябва да се местят често, ще изберат плосък монитор, отколкот тежкия 19-инчов монитор CRT.

Въпреки това, LCD имат недостатъци, освен цената. За едно нещо, цветовете са склонни да изглеждат по-„измити” на един LCD. Едни и същи неща, които правят LCD-безопасно за очите, е трудно за тях да разпознаят ярки цветове. Те също не разполагат с многобройните промени в цвета, който намираме при монитор CRT.

По своя характер, LCD не се справят с бързо движещи се обекти, както монитор CRT. Ако сте геймър, вероятно ще бъдате разочаровани в бързината и качеството на изображението, която получавате от един LCD. А по-евтин, по-високо качество на CRT ще ви спести достатъчно пари за нова видеокарта от висок клас.  За повече информация и съвети за това кой монитор е по-добър за вас, в нашия компютърен сервиз.

За разлика от съвременните (MultiSync) CRT, LCD има една фиксирана честота на опресняване. Това означава, че изображението не се размазва, когато се опитате да промените резолюцията на екрана.

Разбира се, CRTs имат свои собствени недостатъци. Те са големи, тежки, консумират много енергия, и 22090909произвеждат много топлина. При тях има много по-голяма вероятност да причинят преумора на очите, както от
характеристиките на екрана и от отражения и отблясъци.

С напредването на технологиите на LCD , можем да очакваме CRTs да отидат по пътя на дискетата и матричния принтера, ниша продукти които се използват само за специални приложения. За сега, вие трябва да балансирате предимствата на плосък срещу получаването на по-голям монитор с CRT за една и съща цена.

Най-добрите оферти за монитори може да получите в нашия компютърен сервиз.   
© ALLROUNDER