Почистване на лаптоп

 

Изчистването на вашия лаптоп от праха по хардуера е задължително условие за запазване на Вашия компютър, работещ в Тип-топ форма..

Колкото повече прах, се събира в компютъра, толкова по-висока температура ще вдига. Високата температура на лаптопа съкращава неговия живот значително. Нещо повече, натрупания прах, вероятно ве причина вентилатора да се пуска по-често и силно, отколкото трябва. Както можете да си представите, чистия компютър е щастлив компютър.31jpg

Разбира се, вътрешната страна на един лаптоп може да се различава значително от вътрешната страна на друг, но всички работят на еднакъв принцип и имат много сходни хардуерни части. Всичко за почистването може да намерите в нашия компютърен сервиз.

 Ако използвате вашия лаптоп или настолен компютър повече от година две, аз имам новини за вас: шансовете са вътре да има много полепнал прах около вашия твърд диск, вентилатора на процесора и дънната платка е много голям.

Това не е добре.

Днес ние ще разберем как да  изчистим вашия компютър, за да удължим живота му.

Забележка: Най-добре е да се направи този вид почистване следващия път, когато отваряте кутията на вашия компютър, като да поставите нова RAM или твърд диск. Ако просто са  минали години откакто сте си отваряли компютъра - особено, ако имате домашен любимец или пушач, значи е време да погледнете дали се е насъбрал прах по частите.

1. Отвертка.
2. Флакон със сгъстен въздух.
Тези неща можете да намерите във всеки един компютърен сервиз.

Използвайте сгъстения въздух с тънка тясна сламка, свързани с накрайник за да премахнете прахта от всички компоненти вътре във вашият компютър. Дръжте флакона максимално изправен за да се избегне паподането на течност, излизаща от накрайника, но ако го прокапе, то веднага подсушете чаркове на компютъра. Не правете това близо до деца или домашни любимци. Не забравяйте да продухате във всички пукнатини. PC статистика казва, че сгъстен въздух не трябва да се използва за почистване на перките вентилатора , тъй като ще ги завърти по-бързо, отколкото те са били предназначени и това би могло да причини вреда. Вентилаторите са пластмасови и все пак могат да се почистват с влажна кърпа.32

 

Има два вентилаора в компютъра ви: един вътре в захранването и един за процесора.Вентилатора на захраневането е здраво запечатан и едостъпен, затова го почистват колкото е възможно повече от външния страна. Прахта, домашните любимци, коса, димни частици с течение на времето бавно да разбие вентилатора.

 

При проблем с вашия компютър специалистите от нашия компютърен сервиз ще ви помогнат независи мо кога и къде.

 


   
© ALLROUNDER