Видео карти: Геймърска или работна?

 

Мониторът и видеокартите играят жизненоважна роля. Въпреки това, тези две работят ръка за ръка, за да дават резултати.

Мониторът служи като място, където може да видите програми, софтуер, файлове и др видео карта, от друга страна прави всичко за обработка и получаване на данни за се вижда на екрана.

Видео картите
, които се произвеждат днес са 2D/3D комбинации. 3D функциите са полезни за хората, които играят много игри. 81

Сцените в компютъра изглежда реалистични, тъй като видео карти имат специални чипове, които могат да направят всякакви изчисления. Видео карти се основават на по-малки на брой чипсети, които работят с различни скорости. Подробна информация за това каква видео карта би била съвместима с вашия компютър ще намерите в нашия компютърен сервиз.

Първото нещо, което трябва да направите при избора на видео карта е чипсета. Ако няма да имате много време за игри, всеки чипсет ви утройва.

Има много характеристики на видеокартите, най-често се обсъжда FSAA и анизотропна филтрация. FSAA намалява назъбените ръбове и анизотропното филтриране подобрява подробностите на текстурите.

Тези две неща може значително да подобри качеството на игрите, но може да забави нещата. Скоростта на играта се измерва в кадри в секунда. Когато кадрите в секунда на играта са ниски, няма да е забавно да се играе.

Високата резолюции също си има своята цена. Тя може да забави темпото на игра.

Чипсетът на видеокартата прави всички изчисления и контролира операциите. Той се сравнява с процесора на компютъра. Това прави чипсета най-важната част от видеокартата. Естествено, колкото е по-бърз и по-напреднал чипсета, толкова по-добра ще е видео картата. При затруднение с поставянето на новата видео карта специалистите от нашия компютърен сервиз ще ви помогнат.

Ако решението ви си за избор на видео карта се основава от чипсет. Може би е добре да се основете на цената и нивото на изпълнение. Все пак е добре да знаете, че видео картите са втория цена компонент в компютърната система.82


Памета на видеокартата също е важна. Това е така, защото това може да повлияе на скоростта на работа, броя на цветовете, както и резолюцията, използвани за игри. За видео карти, използвани за игри, 128MB е сполучлива. За 2D приложения 32MB е добра.

Ако искате да имате  висока резолюция с много цветове обърнете внимание на честота на опресняване, поддържани резолюции, както и дълбочината на цвета.


Надяваме се, че след  тази информация ще бъдете в състояние да вземете решение каква видео кара да си вземете. Ако все още се чудите потърсете съвет от специалистите в нашия компютърен сервиз.   
© ALLROUNDER