Компютърами работи на много високи температури. Какво да правя?

 

На първо място, не махайте кутията на компютъра това само ще влоши нещата.


Топлина е смъртоносен враг на електронните компоненти. В екстремни случаи компютърът ще забие, ако стане твърде горещо. Дори ако не забие, прегряването драстично съкращава живота на компоненти като процесора и твърдия диск. Повечето компютри, днес се охлаждат с въздух  или с вкарания въздух над тях от един или повече вентилатори. Можете също така да купите водно охлаждане за компютърни системи, но те са скъпи и обикновено са предназначени за сериозни геймъри или други лица, които тласкът хардуер отвъд границите.
91
Контрола топлина е толкова важен, че сървъри и други големи, скъпи системи често имат излишни вентилатори, така че вентилаторите няма да позволят прегряване на компютъра. Някои от корпоративните компютри се съхраняват в климатизирани стаи, но домашни компютри обикновено не се нуждаят от толкова много контрол на климата. Обърнете внимание на този проблем възможно най-бързо високата температура е убиец номер 1 на хардуера на компютъра ние можем да се справим с този проблем професионално в нашия компютърен сервиз.

Вентилаторите са само част от охладителната система. В модерен компютър има много внимателно проектиран модел на въздушен поток доставящ въздушно охлаждане на компонентите, които се нуждаят най-много като процесор и хард дискове.


Ако компютърът ви работи на прекалени високи градуси обикновено нещо не е наред. Първо проверете на вентилатора, че работи. Ако той не работи, незабавно го сменете! Можете да закупите нов радиатор и вентилатор в нашия компютърен сервиз. Бъдете сигурни, че получавате радиатор и вентилатор, който е предназначен за вашия процесор. За  високата температура вероятно нещо не функционира правилно потърсетени навреме в нашия компютърен сервиз преди проблема да е станал по сериозен.

Проверете вентилатора на захранването, за да видите, че той функционира правилно. Също така проверете температурата на въздуха, който е в компютъра. Понякога близо оборудване, като лазерни принтери ще вкарват горещ въздух в компютъра през въздушните дози. 92

Ако компютърът ви седи в едно бюро или други камерата, се уверете, че е налице адекватен поток на охлаждащ въздух към задната част на системата, където са вентилаторите. Някои от съвременните бюра за компютри има заграждения, които пазят система от удари, но ако няма достатъчно въздушен поток, тази част може да срине вашия компютър.


При проблем или нужда от профилактика на вашия компютър ни позвънето или ни посетете в нашия компютърен сервиз.

 


   
© ALLROUNDER