Как да сменим дисплея на лаптопа

 

Най-лошото нещо, което може да се случи на собственик на преносим компютър - освен с жена му или приятелката му да го зареже или твърдия диск да изпуши - е непоправима вреда на сравнително чувствителните течни кристали (LCD). Това може да стане, от напълно безвреден на вид злополука, като напримерр да оставите молив разположен върху клавиатурата и не е я премахнете преди затварянето на капака. Друга често срещан нещастен случай включва пукнатина на екрана, когато вие или колега се спъне в кабелите компютъра и той падне на земята и се получи голяма пукнатина.Ох!

В този момент, някои от вас сигурно си мислят, "Това не може да се случи! Как може някой да бъде толкова 221глупав?" Ами, аз мислех, също по този начин докато в един случаен ден един колага се спъна е кабела на захранването и лаптопа ми се озова на земята а монитора повече непроработи.  Закон на Мърфи проработи след като лаптопа ми падна колегата при спъването падна отгоре му. След това, дисплея стана неизползваем. Смяната на дисплей не е проста работа затова най добрия вариант е да се обърнете към специалист от компютърен сервиз.

 

Бърза справка с Отдела за обслужване на компютри Fujitsu САЩ потвърдиха моите най-големи страхове. Ремонта на дисплей щеше да ме дръпне с $ 600 назад. Затова реших да се опитам да намеря начин да си купя поне надраскан дисплея, като начало.

 

Чисто случайно, попаднах в уеб сайта на компания, наречена ScreenTek Limited няколко седмици по-късно. Техните предложения със сигурност звучаха съблазнително. Само за $ 100, те ще сменят моя стар, повреден дисплей за блестящо ново. Други възможности включват нов стандартен дисплей за $ 362 или гланц дисплей само за $ 50 повече. Реших да си взема най-доброто, гланциран дисплей. Стария дисплей не е само надраскан, но нивата на яркост вече са спаднали драстично. Не бях готов да се откаже от стария си лаптоп все още, подобряването на екрана е привлекателен вариант.222

 

Като цяло това е един много сериозен проблем, най-доброто решение е да се обърнете за консултация към компютърен сервиз, там ще ви предложат няколко варианта: ако е възможен ремонт, смяна с нов дисплей или само определена част. Даже и да тръгнете да го оправяте сам шанса да влошите положението е много голям. След като ви кажат крайната цена си направете сметка дали да си стува да го ремонтирате или да си вземете нов лаптоп. Най-подходящото решение за вас тук в нашия компютърен сервиз.

 

Имате проблем с вашия компютър, ние сме вашето решение, потърсете ни в нашия компютърен сервиз или ни позвънете,   
© ALLROUNDER