Как да изберем какъв лаптоп да си купим

 

Покупка и използване на лаптоп може да бъде едно приключение. Вие ще имате възможност да си работите където и да отидете, да си в клас, кафене, на екскурзия - навсякъде.

Може да похарчите малко повече за преносим компютър, отколкото бихте за персонален компютър – все пак, отделните компоненти трябва да бъдат по-малки да се поберат в един лаптоп- но удобството си струва допълнителните разходи. Разбира се, след като закупите вашия лаптоп вие ще искате да се гарантира, че можете да използвате програми на него! Аз препоръчвам отличната Deluxe Програма за обучение за тези, които се интересуват от обучение всичко от Word до PhotoShop. Най-добрите лаптопи на най-добри цени може да намерите само в нашия компютърен сервиз. 551

За да изберете вашия нов лаптоп:

1. Решете какъв размер лаптоп екран, ви трябва. Ако сте свикнали с по-голям размер компютърен екран, вие ще искате да изберете преносим компютър, който е с по-голям екран. А 15-инчов екран е обикновено стандартен, но има и 17 "екрани на разположение, което може да струва допълнителни инвестиции. Dell предлага дори 19 "и 20" екрани на някои модели. Ако имате нужда, или искат голям екран, може да помислите за това, особено ако преди това сте имали персонален компютър. Също така, ако искате, помислете за широк екрана на монитора или стандартен монитор. Широко екранен монитор е добре, ако искате да гледате филми на вашия лаптоп или ако често трябва да имат две отворени приложения рамо до рамо.

2. Иберете какви мрежови функции искате. Един от най-популярните Сегашните характеристики на лаптопите е безжичен достъп до Интернет. С безжичен достъп, можете да получите интернет, където съществува "гореща точка" - зона, която хората имат право да използват сигнал за Интернет, независимо дали е срещу заплащане или безплатно. Можете също така да създадете домашна мрежа и достъп до интернет навсякъде в дома си. Повечето преносими компютри имат слотове за мрежови карти, но ако искате вграден мрежов достъп, се уверете, че лаптопа има вградена мрежова карта. Това е хубава черта, ако желаете безжичен достъп до интернет.

3. Определете нуждите си за батерия. Вие ще искате да търсите лаптоп с батерия, която трае дълго време, ако ще използвате лаптопа по време на път (или на верандата, без електрически контакт). Стартирането на вашия лаптоп е голямо изтощаване на батерията, и може да не получите много време - може би само един час или два - на стандартна батерия. Така че, ако ще използвате вашия преносим компютър далеч от източник на захранване,  уверете се, че вашата батерия на лаптопа държи дълго време. Нови батерии за всички видове лаптопи само в нашия компютърен сервиз.

 552

4. Погледнете гаранцията. Компютърни компании и дистрибутори предлагат различни гаранции и планове за обслужване за лаптопи. Някои компании ще ви изпратят друг лаптоп ако с настоящия има проблем, някои искат да го занесете в компютърен сервиз а други ще дойде във вашия дом или офис и ще го ремонтират на място. Също така, уверете се, че няма да изгубите много време в чакане да ви го оправят. Dell най вероятно ще ви го оправят до няколко дена, докато на някои други отнема седмици, за разрешаване на проблема.. Не забравяйте да проверите какво пкрива гаранцията някои покриват ремонт на хардуер и софтуер,. Някои лаптоп гаранции се анулират, ако разлеете нещо върху лаптопа си (дори и случайно).
Може би вече имате любима марка за настолен компютър - вероятно, тази марка има модел лаптоп който ще ви хареса.

 

Ако искате професионална помощ свързана с вашия компютър ни потърсете в нашия компютърен сервиз.   
© ALLROUNDER