Цветът на монитора ми изглежда ужасно. Какво мога да направя, за да го подобря?

 

Ако части от екрана изглежда червеникави или зеленикави, или има цветни ресни около символа на екрана на монитора ви вероятно настройка. На повечето монитори, това е толкова просто, като натискате един бутон върху предната част на монитора. Някои монитори се настройват автоматично, когато те са включени. Проверете упътването на вашия монитор.

Въпреки това, ако проблемът е, че цветовете са "изключени" на екрана, трябва да се коригират настройките на монитора, като например цветовия баланс, контраста и яркостта. Възможно е само с настройка на цветовете проблема да не се реши, което означава че има повреда потърсете помощ от специалистите от нашия компютърен сервиз. 882

Най-простото нещо което можете да направите, за бедни цвят е да настроите монитора, на око. Можете също така да потърсите софтуер, който ще ви помогне да настроите монитора. Тези от вас, които искат най-голяма точност в цвета и парите не са проблем може да се използват хардуерна система за калибриране.

За повечето от нас, това е достатъчно, за да използвате настройките върху предната част на нашите монитори за да получите цветове които желаете. Първо се уверете, че вашият монитор е бил пуснат на най-малко 30 минути, за да даде време нещата да се стабилизират. След това проверете вашия монитор наръчник за настройките и каде те се намират на вашата система. Най-често срещаните, като яркост и контраст, ще бъде на предната част точно под екрана. Някои монитори имат по-специализиран настройки на цветовия баланс и са на гърба на монитора.

За да настроите цвят, вие наистина се нуждаете от някакъв стандарт на цвят. Просто използвайте копчетата за настройка на монитора за да получите възможно най-желания, от вас контраст или цвят. Ако неможете да се справите с настройката на монитора се свържете с нас или елате на място в нашия компютърен сервиз.


Ако имате нужда от повече точност, има голямо разнообразие от инструменти за калибриране, която ще ви помогне да настроите цветовете по-точно. 881


Професионални потребители и тези, които имат нужда от абсолютна точност на цвета, вероятно ще изискват хардуер калибратор. Тези системи включват фотоклетка, която се прихваща към вашия екран и осигурява обратна връзка, докато настроите монитора в цветовите стандарти. Оборудването е по-скъпо, отколкото на други подходи, но то произвежда стандартизиран образ цвят.

Също така имайте предвид, че цвета и яркостта на монитора са склонни да се променят с времето. Ако екранът е станал толкова тъмен, че трябва да се настрои яркостта до максимум за да получите разумен цвят, вие вероятно ще ходите на пазар за нов монитор съвсем скоро.

 

При проблем ни потърсете в нашия компютърен сервиз, там професионалисти ще ви предложат наи-ефекасния начин за отсраняване на проблема.

 


   
© ALLROUNDER