За по-дълъг живот на Вашият компютър

 

 

 1.Проверявайте редовно дали вентилаторите в компютъра работят добре.Обикновено се поставят в захранващия блок на процесора на видеокартата и на чипсета.При поява на "съмнителни" шумове от вентилаторите е добре те да бъдат сменени веднага. sc


2.Огледайте добре къде са вентилационните отвори на компютърната кутия и освободете достатъчно място около тях.Никога не слагайте компютъра си в затворени шкафове,тесни пространства,до парното или друг отоплителен уред,и не излагайте на пряка слънчева светлина.


3.Почиствайте редовно вътрешната част на компютъра си от прах.Извършвайте почистването при изключен от мрежата компютър. scav


4.При възможност ограничавайте пушенето в помощението,където се намира компютърната Ви техника.Наслояванията от тютюневия дим са изключително пагубни за оптичните Ви устройства,а и за техниката като цяло.


5.Включвайте компютъра и периферните устройства към един разклонител.


6.При чести колебания в захранващото напрежение е силно препоръчително използването на резервни източници на захранване (UPS).


7.Ако сте свързани с интернет през LAN доставчик,при гръмотевична буря по външните LAN мрежи често се индуцира електрически ток,които може сериозно да повреди компютъра Ви.Добре е да не използвате вградена LAN карта,а да поставите допълнителна PCI LAN карта.Винаги,когато оставяте компютъра си за дълго време без наблюдение (дни,седмици) изключвайте кабела на  LAN доставчика.

   
© ALLROUNDER