Поява на черен екран на компютъра

 

 

 

 Рядко може да се натъкнете на проблем с Вашият компютър,който да не може да се диагностицира.Ако обаче Вашият компютър дава черен екран на Windows може да срещнете доста трудности по отстраняването и диагностиката на проблема.В тази статия ще Ви посъветваме как с няколко стъпки да се опитате да премахнете проблема от компютърът.Ако все пак изпитате затруднения,не можете или не разполагате с необходимото време за отстраняването на проблема,моля заповядайте в нашият сервиз,в който квалифицираните ни специалисти ще ви обърнат нужното внимание.Съществуват два вида компютърни грешки,при които има налична поява на черен екран.Първата е,когато компютърът Ви не boot-ва,но въпреки това има наличен сигнал.Втората е,когато не осъществявате абсолютно никакъв контакт с компютърът.Препоръчително е при такива положения да използвате Safe Mode менюто. lk

Лесни и бързи съвети при поява на черен екран на Windows:

- Проверка за включено USB-flash устройство-флашка,твърд диск,който обърква компютъра при зареждане на операционната система,ако настройките в Bios-a не са направени както трябва.При наличие на такива устройства те се премахват от компютърът,след което той се рестартира.

- Проверка за правилно монтиране на монитора към порта за компютъра,както и кабелите на мишка,клавиатура и всички останали периферни устройства свързани с компютъра.

- Загуба на контакт между вътрешните компоненти и дънната платка.Пиновете на процесора може да нямат добра синхронизация със сокета,рам паметта или видеото да са се измъкнали от слотовете и други.Това може да бъде предизвикано от направена профилактика на компютърът или от преместване на системата от потребителя.


Възможни предпоставки за появата на черен екран и причини за възникването им:

- Ако приемем,че мониторът Ви е правилно свързан към компютърът една от причините за този тип грешка може да бъде повредена видео карта или повреден адаптер.Най-очевидните знаци за повредена видео карта са непрекъснато появяващи се мигащи линии.Този проблем може да бъде решен чрез смяна на видео картата или на нейният борд.

- Друга причина за наличието на черен екран може да бъде повредена или неправилно инсталирана RAM памет.Някои компютри обикновено издават звуков сигнал,когато RAM паметта не е поставена правилно,а други не издават никакъв шум,а само дават черен екран.Ако компютърът Ви показва черен екран периодично има вероятност RAM паметта да се е износила,и че е време да я смените с нова. jj

- Когато компютърът Ви дава черен екран придружен с жълта мигаща светлина има вероятност той да не получава необходимата му енергия и захранването да не работи.Това може да се е случило в резултат на повреда със USB портът.

- Черен екран може да се появи също така,когато на компютърът Ви е бил инсталиран нов хардуер.Това основно се дължи на несъвместимост на част от хардуера особено дънната платка.Най-доброто решение е да премахнете хардуера след като изключите компютърът.

- Черен екран може да се появи при повреда на Вашият boot сектор.Този проблем възниква при стартиране и прекъсване на процедурата.Проблемът с повреденият boot сектор може да бъде отсранен с помощта на няколко ремонта за възстановяване на главния запис върху трърдият диск.

 

   
© ALLROUNDER