Признаци,че компютърът Ви

 

е заразен с вируси

 

 

 

 "Компютърът Ви има вируси" - със сигурност никой потребител не иска да чува тези думи,но за съжаление това е необратим процес,случващ се с компютрите.За съжаление,въпреки всички усилия,които могат да се преприемат няма гаранция за постоянно премахване на вируси.Когато компютърът Ви е добре защитен вирусът няма да Ви създава проблеми.Ако забележите ,че Вашият компютър е заразен с вируси и не знаете какво да правите,заповядайте в нашият сервиз,където специалисти ще решат Вашият проблем с компютъра. virusi


10 най-чести признаци,че компютърът Ви е заразен с вируси:


1. Компютърът Ви работи бавно - дори и добре програмирания вирус,който е трябвало да се промъкне до компютъра Ви без Ваше знание,може да предизвика Вашата система да се забави. Защо? Тъй като софтуерът използва толкова много от паметта си, че компютърът не може да се справи с каквото и да е действие върху него.От друга страна някои вируси може да доведат до забавяне,защото те унищожават файлове или по друг начин предизвикат хаос на Вашата система. Ако компютърът работи по-бързо в безопасен режим, отколкото в нормален режим това е знак,че е заразен.

2. Друг знак, че компютърът Ви е заразен с вируси е обща липса на отговор. Можете да кликнете върху някои команди, но нищо няма да се случи. Или сякаш цялата система е забила и Ви се налага да използвате Ctrl+Alt+Del ,за да излезете от страницата.

3. Заразения компютър може да започне в един момент да работи и всичко да е наред,а в следващият момент да се изключи без основателна причина. Една система, която блокира и се рестартира без основателна причина вероятно е заразена с вируси.

4. След като компютърът Ви вече е заразен с вируси,вирусът може да влезе в системата Ви и да прави неочаквани промени в настройките за сигурност.Разбира се, това ви оставя уязвими за цял набор от други вирусни заплахи.Тъй като вашата сигурност е нарушена, може дори да се намерят признаци на дейността на Вашият компютър,които се характеризират с постоянна мигаща светлина на дисковото устройство.

5. Ако Вашите софтуерни приложения изведнъж не искат да работят правилно.Може би можете да отворите произволно приложение за текстообработка, но шрифтовете са некоректни.Обща заявка,свързана с признаци на заразяване с вирус получава съобщение, че файлът не може да се зареди, защото "не е в правилния формат." В някои случаи, може да имате възможност да отваряте файлове, но съдържанието ще бъде внезапно сменено или част от него ще липсва напълно. fdsgw

6. Един от признаците на вирусната инфекция е този,когато изведнъж компютърът не е в състояние за достъп до дискове или дискови устройства. Когато  всички документи, снимки, музикални файлове и друга информация,съхранявана на тези дискове липсва мисълта за всичко това,че изведнъж изчезват е плашеща.

7. Ако принтерът,който използвате спре да работи,или елементите,които отпечатвате не са правилни.

8. Операционната система се рестартира внезапно.Това може да се дължи също и на хардуерен или софтуерен проблем. Спомнете си дали сте инсталирали наскоро някой нов компютърен компонент - захранване, видео карта, процесор, охлаждане. Ако не сте, може проблема да се крие в някоя зле написана програма, която сте инсталирали наскоро. Най-добре ще е да заредите компютъра под Safe Mode (рестартирайте и натиснете F8 преди да се появи логото на Windows) и да премахнете софтуера от Add/Remove Programs в Control Panel. Ако смятате,че проблемът е друг,бихте могли да използвате софтуер за изтриване и поправка на регистри.

9. Появяват се съобщения, че нямате достатъчно памет или паметта не може да бъде прочетена. Възможно е да имате хардуерен проблем с паметта. Ако наскоро сте инсталирали нова памет, се уверете, че тя наистина е съвместима с дънната Ви платка. Можете да използвате и специален софтуер за тестване на памет.

10. Появяват се странни съобщения на екрана.Те често представляват прозорци с рекламни съобщения. Ако случаят е такъв, то това е Adware (рекламен софтуер). Можете да го отстраните с помощта на безплатна програма Spybot Search & Destroy.


Наличието на някои от горепосочените симптоми не винаги означава, че компютърът ви е заразен. Проблемите може да се дължат на конфликти между инсталирани програми, бъгове в операционната система, хардуерни проблеми и др.Затова,ако се появи някой от тези проблеми е препоръчително да се обърнете към специалист за помощ.

   
© ALLROUNDER