Как да свържете компютъра към


телевизор с HDMI изход

 

 

 

 Свързването на Вашият компютър към телевизора с HDMI извод позволява да разглеждате съдържането от компютъра Ви на много по-голям екран и с много по-висока резолюция.Има доста начини да гледате любимият си филм или някоя телевизионна програма на компютъра,чрез високоскоростна интернет връзка.За повечето потребители обаче изживяването в домашния офис не е същото като в хола на големият телевизор.Ако се затрудните при свързването на компютъра към телевизора с HDMI изход,обърнете се към специалистите от нашият компютърен сервиз. oklo

1. Изключете компютъра и го завъртете така,че да имате достъп до задния панел.Там обикновено са разположени повечето портове.Намерете кабела,който идва от монитора към компютъра и се свързва към видеокартата в компютъра през 15-пинов VGA порт или 24-пинов DVI порт.Повечето по-нови машини имат HDMI порт на видеокартата.

2. Изберете връзката за Вашият видео порт.Ако компютърът Ви разполага с HDMI порт можете просто да свържете един HDMI кабел с необходимата дължина между компютъра и телевизора.Ако компютърът Ви не разполага с HDMI порт:

- ако компютърът Ви има само един видео изход,който ще се използва не само за телевизора,то тогава ще трява да инвестирате в нова видео карта.Изберете видеокарта с DVI и HDMI изход и я инсталирайте на компютъра като следвате стъпките от ръководството на потребителя.

- ако мислите да използвате VGA изхода на едно-двупортова карта за захранване със сигнал на HDMI дисплея,то тогава ще Ви е нужно подходящо устройство,което ще конвертира от единия към другия видео формат.Тъй като цената на такова устройство е доста сходна с цената на една нова видеокарта,по-добрият вариант е да закупите нова видеокарта с DVI или HDMI порт. hhjk

3. Свържете HMDI кабела от телевизора към компютъра.Ако е необходимо инсталирайте правилният адаптер или конвертор за Вашият компютър.Ако компютърът Ви няма HDMI изход ще е необходима връзка от звуковата карта към HDMI видео кабел или адаптер,понеже HDMI пренася както видео така и звукови сигнали.

4. Включете компютърът,за да конфигурирате новият дисплей.За целта влезте от START менюто в "Control Panel"(Контролен панел),кликнете два пъти върху иконата "Display" (Дисплей) и щракнете върху Settings (Настройки).Наръчникът на Вашият телевизор ще направи списък с разделителни способности и честота на опресняване,които поддържа.Конфигурирайте резолюцията в раздела "Settings" (Настройки),след което изберете опцията "Advanced" (Разширени),за да нстроите честотата на опресняване.Ако използвате HDMI телевизор като втори монитор също ще трябва да го конфигурирате как да използва Windows,в съответствие с инструкциите,отнасящи се с инструкциите на  видеокартата.Повечето видеокарти предлагат "Clone" или "Mirror" режим,с помощта на който и двата дисплея могат да показват едно и също съдържание.

5. Рестартирайте компютърът,за да приложите промените в настройките,ако това е необходимо.

   
© ALLROUNDER