Как да смените вградените


 

високоговорители на лаптоп

 

 


 Вградените високоговорителите на лаптоп не са известни с високо качество на изпълнение.Смяната на говорители при много модели лаптопи изисква почти цялостно разглобяване,за да се стигне до компонентите на говорителите.Ако сметнете,че няма да се справите с тази задача потърсете нашият компютърен сервиз,в който специалисти ще отстранят проблемът по най-лесния и бърз начин.Ако все пак решите,че искате сами да се справите с тази процедура задължително първо проверете дали лаптопът Ви все още не е в гаранция,в противен случай след Вашата намеса и отстраняването на гаранционния стикер Вие автоматично анулирате гаранцията на лаптопа. acer

1. Изключете захранването на лаптопа и премахнете захранващият кабел.Завъртете лаптопа така,че да имате свободен достъп до задният панел.

2. Извадете батерията на лаптопа.

3. Отстранете всички винтчета и пластмасови капачета от корпусът на дъното на лаптопа.Отделете винтчетата настрани,така че не ги изгубите.Изключете всички хардуерни устройства,свързани към лаптопа.

4. Завъртете лаптопа,така че да си осигурите достъп до предният панел.Ако е необходимо премахнете капачето на клавиатурата,което се намира между самата клавиатура и дисплея на лаптопа.

5. Отстранете винтчетата,които закрепят клавиатурата за корпусът,изключете кабела свързващ клавиатурата с дънната платка и отделете клавиатурата настрани. asus

6. Изключете всички кабели и компоненти,свързващи дисплея с дънната платка.При повечето лаптопи LCD кабелът се разпростира от лявата страна на панела.Отстранете винтчетата закрепващи пантите на дисплея и премахнете целият дисплей.

7. Изключете кабела,който свързва тъчпада с дънната платка на лаптопа.Отстранете горният корпус на лаптопа,за да си осигурите достъп до вътрешното съдържание.

8. Намерете говорителите.Те трябва да са разположени над дънната платка в горната част на лаптопа.Изключете кабела,свързващ високоговорителите с дънната платка и след това извадете закрепващите ги винтчета.

9. Поставете новите говорители на мястото на старите и следвайте стъпките в обратен ред за сглобяването на лаптопа.

   
© ALLROUNDER