Защита на домашната Wi-Fi мрежа

 

 

 Ако искате да имате една нормално защитена домашна мрежа следвайте следните стъпки,в противен случай допускате свободен достъп до интернет и Вашата лична информация.Ако мислите,че няма да успеете да се справите с процесът сами,заповядайте в нашият компютърен сервиз,или ни потърсете и ще изпратим специалист до Вашият адрес,който да направим нужната защита,за да може да Ви осигурим нужната сигурност от недоброжелатели в мрежата.

1. Научете повече за рисковете от незащитена домашна мрежа.Оставяйки мрежата си незащитена това може да Ви допринесе за доста проблеми.Неупълномощени потребители могат да извършват нежелани дейности,използвайки интернет връзка с Вашето име.

2. Променете паролата и името на администраторският акаунт на рутера.Всички безжични рутери идват с администраторски акаунт,който е еднакъв за всички рутери в серията,или дори за всички безжични рутери на този производител.Информация за администраторският акаунт и как да смените паролата на Вашият рутер може да намерите в ръководството на устройството.Това е първата стъпка,с която предотвратявате свободният достъп на нежелан потребител до Вашата домашна Wi-Fi мрежа. fgee

3. Променете името на мрежата (SSID).Обикновено при закупуването на рутера той използва за име моделът на самият рутер.Чрез смяната на името на мрежата ще се улесните при намирането на Вашият рутер,на места където има много други мрежи.Освен това ако някой случаен потребител реши да влиза в мрежата Ви,това че вижда непроменен SSID е добър признак,че никой не е променял настройките на рутера.SSDI може да промените в поле в интерфейса на рутера.Повече информация научете от ръководството.

4. Използвайте WPA или WEP криптиране.Използвайте един от двата метода за сигурност,който е съвместим с останалите Ви устройства.По-добре използвайте WPA с парола,която знаете само Вие.По този начин няма да позволите на други потребители да използват връзката Ви.

5. Използвайте филтриране по MAC адрес.Може би Ви се е случвало да попаднете на мрежи,в които изглежда,че достъпът до тях е свободен,но в момента,в който се опитате да се свържете нямате достъп.Това е така,защото тези мрежи имат активирана опцията филтриране по MAC адрес.Повечето устройства поддържат тази опция,дори доставчиците на интернет също я използват,затова може би Ви се е случвало да смените Вашият рутер и често да не може да осъществите връзка с интернет доставчика.

6. Активирайте Firewall (защитна стена).Почти всеки рутер има защитна стена и тя е активирана по подразбиране.Тази защитна стена има за цел да предпазва и защитава домашната Ви мрежа от атаки,но може да подпомогнете ако активирате тази защитна стена и на Вашият компютър.

7. Използвайте предварителни схеми за типа мрежа в Windows.Windows Ви позволява да споделяте файлове,папки,принтери във Вашата мрежа.Това,което прави нещата по-лесни в домашната мрежа може да се превърне в досада или риск за сигурността,когато се свържете към публична мрежа.За да контролирате настройките за споделяне отидете в "Control Panel" (Контролен Панел) и изберете "Network and Internet" (Мрежа и Интернет)->"Network and Sharing Center" (Мрежа и Споделяне)->"Change Advanced" (Промяна на разширените настройки за споделяне).Отворете "Public Profile" (Публичен профил) и изключете всички опции за споделяне.

 

dvd

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© ALLROUNDER