Как да смените звуковата карта на лаптоп

 

 

 

 Звуковата карта на лаптопа или компютъра е устройството,използвано за преобразуване на информация от твърдият диск в звукови вълни,които могат да се чуят от Вас.За геймърите,музикантите или запалените филмови зрители висококачествения звук е от изключителна важност.Ако имате проблем със звуковата карта,или просто не сте доволни от старата и искате да я смените сами,следвайте стъпките по-долу.Ако изпитате трудност и не можете да се справите сами,заповядайте в нашият компютърен сервиз.Тук специалисти ще се погрижат за отстраняването на проблемът. fgh

1. Изключете лаптопа от захранването.Извадете захранващият кабел,така че да сте освободени да работите спокойно и сигурно.Извадете батерията на лаптопа.

2. Обърнете Вашият лаптоп,така че да виждате долният му корпус,и с помощта на отвертка премахнете винтчетата,за да отворите лаптопа.

3. Премахнете или преместете твърдият диск. zv

4. Изключете кабелите на антената по горният ръб на лаптопа,така че да можете да премахнете мрежовата карта.След отстраняването на няколко винта мрежовата карта ще бъде премахната.

5. Извадете дисковото устройство,закрепено с няколко винта.

6. С помощта на подходящ инструмент (дървена шпатула) повдигнете панела на клавиатурата,така че да можете свободно да имате достъп до панела и останалата част от лаптопа.

7. Отстранете винта,задържащ клавиатурата.Премахнете кабела,свързващ клавиатурата с дънната платка и махнете клавиатурата.

8. Освободете четирите винта на горният капак и премахнете конектора,за да си осводите пряк достъп до свуковата карта.

9. Премахнете лентата,свързваща звуковата карта с дънната платка и с лек натиск и приплъзване извадете звуковата карта.

10. Фиксирайте новата звукова карта на мястото на старата,и се уверете,че сте я поставили плътно в гнездото.

11. След като сте фиксирали новата звукова карта на правилното място,извършете разглобяването в обратен ред.

   
© ALLROUNDER