Как да смените USB порт на лаптоп

 

 

 


 Счупен или по-стар USB порт при преносимите компютри е често срещан проблем.Въпреки това,ако компютърът Ви е извън гаранция и искате да се справите сами със смяната на порта,имайте в предвид,че лаптопът има мноо компоненти,които работят заедно и може да се затрудните.Ако не успеете сами,или нямате необхподимото време обърнете се към нашият компютърен сервиз. usb

1. Опитайте се да поставите устройството в друг компютър ,обърнете внимание на всеки звук или сигнал,за да разберете дали устройството е разпознато от компютъра.Ако сте включили устройството,а не получавате никакъв сигнал,че то е свързано с компютъра,значи USB порта е дефектен.

2. Диагностицирайте лаптопа,за да разберете дали това не е софтуерен проблем,понякога Windows не разпознава USB драйверите.Ако USB порта е дефектен причината може да е повреден порт или счупен конектор.Ако проблемът е софтуерен,опитайте се да преинсталирате драйверите.Деинсталирайте драйверите от "Device Manager" (Диспечър на устройствата) и рестартирате лаптопа.Изтеглете най-новите драйвери от сайта на производителя.

3. Демонтирайте внимателно лаптопа,ако решите да смените USB портът.При повечето лаптопи USB порта се намира на дънната платка.Единият вариант е да смените цялата дънна платка.

4. Изключете лаптопа от захранването и премахнете батерията.Премахнете памет модулите,свързани към дънната платка.Отворете капака,отстранете кабела,свързващ клавиатурата с дънната платка и махнете клавиатурата.Отстрането винтовете,задържащи процесора.Изключете безжичната мрежова карта,првмахнете винтовете на дънната платка.Инсталирайте на новата дънна платка и повторно свържете компонентите, които премахнахте по-рано. Накрая поставете обратно всички винтове и поставете батерията обратно в кутията. Уверете се,че дънната платка е инсталирана правилно, тествайте порта USB като включите в USB устройство.

 

 

   
© ALLROUNDER