Компютъра ми се рестартира сам

 

 

 

 Един от най-често срещаните компютърни проблеми са внезапните рестартирания без видима причина за това.Проблемът за рестартирането на компютъра може да е както софтуерен,така и хардуерен.Софтуерния проблем може да се отстрани по-лесно,докато при хардуерния проблем може да се наложи да се направи смяна на хардуерните компоненти и да изпитате затруднения да се справите сами.При проблем с Вашият компютър потърсете специалистите от нашият компютърен сервиз. dwdwq

 Възможни причини за рестартирането на компютъра:

1. Софтуерни причини.

 - На първо място ще започнем с най-често срещания софтуерен проблем - вирусите.Сканирайте компютъра за вируси със сигурна и обновена антивирусна програма.Доста от страниците за антивирусни програми предлагат онлайн сканиране на системата.Един от най-известните вируси,който предизвиква рестартиране на компютъра е червеят Sasser.Присъщо за него е появата на прозорец,в който се отброяват 60 секунди,след което следва рестартиране.

 - Сканирайте хард диска си за лоши сектори със Scandisk (My Computer-> Properties на определен дял на хард диска-> Tools -> Check now-> избирате да сканира Bad sectors).В много от случаите именно тези лоши сектори за причинители на "забивания" и рестартирания на компютъра.

 - Не е препоръчително да използвате две антивирусни програми на компютъра.Ако използвате две антивирусни програми,задължително премахнете едната пт тях.

 - Преинсталирайте драйверите за дъното и видеокартата.Ако е възможното инсталирайте най-новите налични версии.

 - Най-сигурният и добър вариант за отстраняването на проблемът е преинсталирането на Windows.

2. Хардуерни причини. dfds

 - Обърнете внимание на захранването.Ако разполагате с по-голям брой хард дискове,CD и DVD устройства имате нужда от по-мощно захранване.

 - Погледнете ел.инсталацията (контакти,разклонители,уреди пречещи на работата на компютъра).Проверете напрежението,идващо от компютъра дали не е много високо,или прекалено ниско.Трябва да е 220V+/-20V.

 - Проверете температурите на процесора.Не пестете пари за охлаждане.Много процесори работят на доста високи температури,и изискват добър охладител.

 - Убедете се,че батерията на дъното е в изправност.Ако я използвате от повече време има вероятност да се е износила и да се нуджае от смяна.

 - Проверете се дали RAM паметите,видеокартата и другите контолери са поставени добре в слотовете си.Ако контактните им пластинки за замърсени ги почистете.

   
© ALLROUNDER